top of page

hur funkar mello rebello?

1

Hur bidrar jag med en låt?

Tiden har passerat för att bidra med en låt den här gången, men vi hoppas att detta kan vara en återkommande evenemang. Vi hoppas att du skickar in nästa gång!

2

Hur röstar jag på en låt?

Du kan börja rösta från och med den 1:e maj 2021. För att rösta behöver du Swish-appen på din mobil. På låtsidan ser du två QR-koder. Välj det beloppet som du vill bidra med och scanna den med mobilen.. och Swish! Då skickas din röst! Den låten som fått mest swish-kärlek vinner!
 

3

Blir det någon final?

Ja! Först kommer delfinalen 15:e maj och då blir det bara 8 låtar kvar till finalen. Mello Rebello-final sker 22:e maj med lagom pamp och skoj (fler detailjer kommer!) Vinnaren får en musikvideoproducerad av XRTV! Jippee!

4

Fanns det riktlinjer för tävlingen?

  1. Låten måste ha ett tydligt miljötema

  2. Vi vill att Mello Rebello ska vara tillgänglig för rebeller i alla åldrar. Inga svärord eller teman som är olämpliga för barn tack :)

  3. Låten får vara max 5 minuter lång

  4. Låten måste vara din egen

5

Vinner artisten något?

Du som skickar in en tävlingslåt vinner personligen att din fantastiska låt och det budskapet som du vill lyfta fram uppmärksammas. Och den vinnande låten får en musikvideo producerad av XRTV!

6

Vart går pengarna?

Pengarna swishas direkt till Extinction Rebellion Sverige. Era bidrag kommer bland annat finansiera vackra banderoller och konst till aktionerna. De kommer också att täcka kostnader för juridisk rådgivning, dagsböter, resor för frivilliga som vill genomgå träning på andra orter, rekrytering av fler rebeller och mycket mer… Tillsammans skapar vi förändringen!

7

Jag bor utanför Sverige. Får jag delta?

Du får skicka in en låt oavsett var på jorden du befinner dig. Då vi använder swish för att rösta på låtarna får vi bara ta emot betalningar inom Sverige.

vill du veta mer?

Hittar du inte svaret på din fråga? Skicka ett mejl till oss!

Tack!

bottom of page